Workshop gitaar mandoline ukelele

Kom gezellig naar mijn muziekwerkplaats! Of ik kom naar jouw locatie.

Workshop gitaar, ukelele of mandoline is wellicht iets voor je als je:

 • geen tijd hebt voor langlopende lessen. Of als je gewoon geen zin hebt in vaste verplichtingen maar wél leuke dingen wil leren spelen op ukelele, gitaar of mandoline!
 • Hier niet in de buurt woont en als vakantieganger of toerist  in de omgeving van Nieuw-Lekkerland rondloopt en je wil weer eens wat anders doen dan de windmolens van Kinderdijk bekijken. 
 • Bij wijze van teambuilding met een groepje collega’s. Dit kan in overleg ook op locatie.
workshop gitaar ukelele mandoline

Ook heel leuk als verrassing voor een (speciale) verjaardag o.i.d! Maak er een surprise party van. Blinddoek de jarige! Verzin iets om de feestvreugde te verhogen en kom zo naar de muziekwerkplaats.

En anders zou je ook nog kunnen denken aan een Algemeen Muzikale Workshop.

Hier een greep uit de diverse mogelijkheden:

Staat er nu net niet helemaal bij wat je graag zou willen? Geen nood! In overleg kan er heel veel. Ik doe altijd een ernstige poging me aan te passen aan degene die ik voor me heb. Het is tenslotte jouw feestje!

Workshop gitaar akoestisch:

 • Akoestisch gitaar: basis begeleiden.
 • Akoestisch gitaar: solo “Carter style“.
 • flatpicking gitaar.
 • Fingerpicking gitaar: akkoorden.
 • Fingerpicking gitaar melodie met basnoten.


Workshop elektrische gitaar:

 • Elektrisch gitaar basis powerchords.
 • Elektrisch gitaar basis soleren.


Workshop ukelele:

 • Ukelele basis: akkoorden.
 • Ukelele melodie en akkoorden combineren.


Workshop mandoline:


Workshop?? Kom maar op!


Bij mij in de muziekwerkplaats geldt:

Een uur plezier met muziek in de muziekwerkplaats voor €38,00!  (mag je met z’n allen delen)
En, ik zal het maar gelijk opbiechten: ik vergeet nog wel eens de tijd. Je hebt dus zo maar een kwartier extra te pakken. En daar ga ik dan niet nog eens extra voor rekenen.

 • Kom met maximaal 6 personen en verdeel de kosten.
 • “Losse” afspraken! Geen enkele verplichting tot vervolgafspraken!
 • Maak een afspraak voor een workshop op dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag of donderdagavond. In overleg op andere tijd b.v. ook op zaterdag.
 • Contant betalen of (van te voren) overmaken. Ik werk tegenwoordig vaak met een betaalverzoek via WhatsApp of e-mail.
Workshop gitaar ukelele mandoline op locatie:

In overleg kan een workshop ook gegeven worden op locatie. Zo heb ik een aantal workshops gegeven op “IKC de Twijn” in Alblasserdam in de lerarenkamer. Dat was 6 keer een groep van ca. 10 kinderen en dan telkens 45 minuten. We deden in deze workshops gitaar en ukelele bij elkaar. Hier zou nog een mandoline aan toegevoegd kunnen worden maar dat is wel een wat moeilijker instrument.

Ik reken dan: de netto lestijd + de reistijd + afhankelijk van hoeveel personen er komen 30 tot 60 minuten extra om al spullen klaar te leggen en alle instrumenten van te voren te stemmen.

In de schoolvakanties heb ik ook vaak wat extra mogelijkheden qua plaats en tijd. Op zaterdagen kan het soms, in overleg uiteraard, ook.

Voorbeeld: Ukelele workshop 25 personen op locatie met 30 minuten reistijd.

Jawel, ukulele of ukelele workshop kan ik regelen tot een groepsgrootte van 30 personen. En dat zit zo:


Ik heb ik een paar keer via een club die zich ckv fabriek noemt, op middelbare scholen mee mogen helpen aan een ckv dag op school. Dan gaan ze allerlei culturele dingen doen met de jongelui. Dan kun je toch maar het beste kiezen voor de ukelele workshop, toch?

Daarvoor heb ik 30 eenvoudige uke’s in huis. (Ik heb ze wel allemaal afgesteld en nagekeken want dat waren ze vergeten bij die grote goedkope zaak.)

Stel, dat het om 1 workshop van 60 minuten gaat. Dan reken ik 60 min. netto lestijd + 60 minuten reistijd + 60 min voor het klaarleggen en stemmen vooraf en het opruimen achteraf à €42,00 is €126,00. Daar reken ik dan geen extra kosten voor de km. bij.

Mocht je liever op zo’n dag meerdere workshop rondes doen met de ukulele; tuurlijk, geen probleem. B.v. 2 rondes van en uur en graag een 2e bakje koffie voor mij: Totaal €168,00 all in voor deze afstand.

Eerst nog wat meer weten over mij en mijn bedrijf? Ja hoor, daar heb ik geen enkel probleem mee. Kijk gewoon op de bladzijde die ik erover heb gemaakt.

BTW of geen BTW voor de workshop gitaar ukelele mandoline?

Normaal gesproken is het geven van muziekles aan personen jonger dan 21 jaar vrijgesteld van BTW. Aan de iets ouderen onder ons moet dan bovenop de lesprijs nog 21% BTW berekend worden.

Bij mij ligt dat iets anders: Omdat mijn totale afdracht aan BTW beneden een bepaald bedrag blijft, mag ik gebruik maken van een speciale regeling voor kleine ondernemers.

De prijs die genoemd wordt, is de prijs die je betaalt. Ik hef n.l. geen BTW (en ik vraag het ook niet terug).