Spelregels muziekles en tarieven

spelregels en muziekles voor in de muziekwerkplaats Welkom in de “Muziekwerkplaats”! en let niet op de rommel.

Spelregels muziekles.

Het geven van muzieklessen is een belangrijk deel van mijn broodwinning. Daarom wil ik een aantal zaken graag duidelijk hebben. Vandaar deze spelregels muziekles.

Ik ben van mening dat deze spelregels muziekles alleszins redelijk zijn. Het ergste wat er in staat is punt 5. Bij bijzondere omstandigheden kan er een uitzondering worden gemaakt.

Lees ze a.u.b. eerst aandachtig.

1 Wanneer:

Lessen worden wekelijks op de afgesproken tijd op dinsdagmiddag (Nu nog alleen om de week mogelijk) woensdagmiddag, donderdagmiddag en donderdagavond. gegeven. In schoolvakanties wordt er normaal gesproken geen les gegeven.

1b lesperioden:

Het cursusjaar wordt opgedeeld in 3 lesperioden. De 1e is vanaf de zomervakantie tot de kerst. De 2e is vanaf de kerst tot 1 april. De 3e is van 1 april tot de zomervakantie.

2 Waar:

In de muziekwerkplaats bij mij aan huis: Bovenkruier 14 linkerdeur. Daar mag je gewoon naar binnen gaan.

4 Betalen:

De lessen worden betaald via de bank. Je krijgt iedere lesperiode, een factuur per e-mail voor de lessen. Als je midden in zo’n periode begint, krijg je een factuur voor de lessen die nog resten. De prijzen staan in een aparte bijlage. Ze zullen jaarlijks iets worden verhoogd.

Graag het factuurnummer vermelden bij overboeking. De betalingstermijn is 14 dagen vanaf de factuurdatum.

5 Verzuim:

In principe is verzuim voor eigen rekening van de lesklant. Dat wil zeggen dat je toch moet betalen als je niet op les verschijnt. Als je echt verhinderd bent, zal ik mijn best doen om je de lestijd te laten inhalen. Wanneer je langere tijd achter elkaar verhinderd bent, kun je het beste even contact met mij opnemen. 

6 afmelden:

Als je wilt stoppen met muziekles, kun je mondeling, telefonisch of per e-mail afmelden. Dit dient 4 weken van te voren plaats te vinden. Je afmelding gaat dan in per begin van de volgende lesperiode.

7 aanmelden:

Dit doe je met onderstaand formuliertje. Het is te downloaden als PDF.

antwoordstrook

 

Spelregels verhuur instrumenten, verkoop instrumenten en toebehoor.

1 Verhuur/ verkoop /reparatie instrumenten:

Er zijn bij mij ook instrumenten te koop en te huur. Instrumenten die gekocht worden, worden contant aan mij betaald.

De huurprijs voor de instrumenten die bij mij gehuurd worden, wordt per bank betaald. Dit vindt je terug op de factuur van de lessen. Op de eerste twee facturen breng ik ieder drie maanden huur in rekening. De laatste factuur vermeldt zes maanden huur. Hier is n.l. de zomervakantie bij inbegrepen.

Voor een akoestische gitaar die verhuurd wordt, wordt een borgsom in rekening gebracht van €10,00. Voor een elektrische gitaar met versterker wordt €25,00 borgsom berekend. Deze ontvang je terug wanneer de huur wordt opgezegd en het instrument met hoes in goede staat terug is bij mij. De borgsom staat op de eerste factuur.

Instrumenten worden altijd verhuurd met de bijbehorende hoes.

Schade aan gehuurde instrumenten is voor rekening van de huurder. Ik heb het dan niet over normale slijtage.

Prijzen vanaf september 2016: Eenvoudige sopraan ukelele €2,50/ maand. Concert ukelele, grote of ¾ “spaanse” gitaar: €5,00 per maand. Elektrische gitaar met versterker €10,00 per maand.

Ook hier geldt weer dat je jaarlijks een geringe prijsverhoging kunt verwachten.

Ook voor reparatie/ opknappen van instrumenten kun je bij mij terecht.

2 Lesmateriaal:

Lesmateriaal zoals lesboeken e.d. kun je bij mij kopen. Ik reken de normale winkelprijs. Je betaalt contant. Je bent niet verplicht om het bij mij te kopen maar het is natuurlijk wel erg makkelijk.

 3 verkoop overige toebehoren:

Voor overige toebehoren kun je ook bij mij terecht. Te denken valt aan snaren, stemapparaatjes, plectrums, muziekstandaards en wat al niet meer. Geef een seintje als je hier belangstelling voor hebt. Ik houd een kleine voorraad aan. Als ik iets niet op voorraad heb kan ik het meestal wel bestellen.

Tarieven cursusjaar 2018/ 2019:

Ze zijn gelijk gebleven met schooljaar 17/18: Zie onderstaand linkje. (download pdf)

prijzen muziekles 17 18