Spelregels muziekles en tarieven

afbeelding bij spelregels en tarieven interieur muziekwerkplaats
Welkom in de “Muziekwerkplaats!”

En let niet op de rommel.

Spelregels muziekles.

Het geven van muzieklessen is een belangrijk deel van mijn broodwinning. Daarom wil ik een aantal zaken graag duidelijk hebben. Vandaar deze spelregels muziekles. Ik ben van mening dat deze spelregels alleszins redelijk zijn.


Het ergste wat er in staat zijn de punten 5 en 6.  Bij bijzondere omstandigheden kan er een uitzondering worden gemaakt. 


Lees ze a.u.b. eerst aandachtig.

1 Wanneer is de muziekles?

Je kunt kiezen uit “vaste prik” lessen volgens rooster of een leskaart.


Leskaarten kun je in de nieuwe muziekwinkel kopen op de afdeling leskaarten. Maar je mag ook eerst afspreken voor een proefles.

“Vaste Prik” muzieklessen zijn wekelijks of om de week. Het is maar net wat je afspreekt. Op een tijdstip wat je afgesproken hebt op:

  • woensdagmiddag
  • donderdagmiddag
  • donderdagavond.

Bij een leskaart heb je recht op 6 lessen van 20, 30, 40 of 60 minuten waarbij je vrijheid hebt om afspraken te maken wanneer het jou en mij uitkomt. Per les betaal je wat meer.

Eigenlijk is een leskaart een afspraak dat je recht hebt op en betaalt voor een aantal lessen van een bepaalde duur voor de prijs die ik daarvoor vraag.

Een leskaart is tot in lengte van jaren houdbaar. Zolang ik het beroep van muziekleraar uitoefen. Je mag hem, in overleg met alle partijen, overdragen aan iemand anders. Eventueel is de resterende waarde ook te verzilveren in muziekspullen die ik te koop aanbied.


In schoolvakanties wordt er normaal gesproken geen muziekles gegeven. In overleg kan er soms een uitzondering gemaakt worden.

2 lesperioden:

Het cursusjaar wordt opgedeeld in 3 lesperioden. De 1e is vanaf de zomervakantie tot de kerst. De 2e is vanaf de kerst tot 1 april. De 3e is van 1 april tot de zomervakantie.

3 Waar zijn de muzieklessen?

In de muziekwerkplaats bij mij aan huis. Bovenkruier 14 in Nieuw-Lekkerland. Je mag de meest linkse deur gewoon binnen lopen.

4 Betalen van de muziekles:

De lessen worden betaald via de bank. Je krijgt iedere lesperiode, een factuur voor de lessen. Als je midden in zo’n periode begint, krijg je een factuur voor de lessen die nog resten. De prijzen staan in een aparte bijlage. Ze zullen jaarlijks iets worden verhoogd. Graag het factuurnummer vermelden bij overboeking. De betalingstermijn is 14 dagen vanaf factuurdatum.


5 Verzuim (als je niet verschijnt op muziekles):

In principe is verzuim voor eigen rekening van de lesklant. Dat wil zeggen dat je toch moet betalen als je niet op les verschijnt. Als je echt verhinderd bent, zal ik mijn best doen om je de lestijd te laten inhalen. Wanneer je langere tijd achter elkaar verhinderd bent, kun je het beste even contact met mij opnemen.
Wie “vaste prik” op les komt, betaalt dus de lessen van de lesperiode waarin we zijn ook als je niet op al die lessen komt opdagen. Wie een leskaart heeft gekocht en dus per les een datum en tijd afspreekt, betaalt vooraf bij aankoop van de leskaart. Als je een datum en tijd hebt afgesproken en zonder bericht niet komt opdagen, wordt die les wel van de leskaart afgehaald. Natuurlijk wil ik in overleg achteraf best een uitzondering maken als er heftige omstandigheden waren. We blijven wel mensen.

6 afmelden muziekles:

Als je wilt stoppen met muziekles, kun je mondeling, telefonisch of per e-mail afmelden. Dit dient 4 weken van te voren te gebeuren. Je afmelding gaat dan in per begin van de volgende lesperiode.

Je kan niet zomaar opeens stoppen. Ook niet precies aan het einde van een lesperiode. Hierover bestond wat onduidelijkheid. Vandaar dat ik het in deze spelregels muziekles nog eens extra benadruk. Heel graag op tijd afmelden dus.

7 aanmelden muziekles:

Dit doe je door dit antwoordformulier te downloaden en in te vullen en ondertekenen. En je moet het natuurlijk ook naar mij opsturen of meenemen met je eerste les. De eerste proefles bespreken kan b.v. via het contactformulier. Op de pagina contact met Willem.


Het is een PDF document. Je kunt het openen met Adobe reader.

Tarieven cursusjaar (tot 1 januari 2024 gelden nog onderstaande tarieven):

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [41.68 KB]


Spelregels verhuur en verkoop gitaren, ukeleles en toebehoor.


Er zijn bij mij ook muziekinstrumenten te koop en te huur. Instrumenten die gekocht worden, worden contant aan mij betaald.

De huurprijs voor de muziekinstrumenten die bij mij gehuurd worden, wordt per bank betaald. Dit vindt je terug op de factuur van de lessen. Op de eerste twee facturen breng ik ieder drie maanden huur in rekening. De laatste factuur vermeldt zes maanden huur. Hier is n.l. de zomervakantie bij inbegrepen.

Opzeggen huur muziekinstrumenten, overnemen huurinstrument en borg.


De huur van een gitaar of ukelele kun je per maand opzeggen.


Je mag ook altijd je instrument eerst een poosje huren en dan kopen. De helft van de totaal betaalde huur haal ik dan van de nieuwprijs af en de betaalde borg verreken ik dan met de aankoopprijs.


Voor een akoestische gitaar die verhuurd wordt, wordt een borgsom in rekening gebracht van €10,00. Voor een elektrische gitaar met versterker is de borgsom €25,00. Deze ontvang je terug wanneer de huur wordt opgezegd en het instrument met hoes in goede staat terug is bij mij. De borgsom staat op de eerste factuur.


Je huurt altijd een gitaar of ukelele met de bijbehorende hoes.


Schade aan gehuurde instrumenten is voor rekening van de huurder. Ik heb het dan niet over normale slijtage.

Huurprijzen gitaren en ukeleles:


  • Eenvoudige sopraan ukelele met hoes: €2,50/ maand.
  • Grote of ¾ “spaanse” gitaar: €5,00 per maand.
  • Elektrische gitaar met versterker €10,00 per maand.


Ook hier geldt weer dat je jaarlijks een geringe prijsverhoging kunt verwachten.


Reparatie, afstellen en opknappen van gitaren, basgitaren, ukeleles mandolines en andere snaarinstrumenten doe ik ook maar daar heb ik een hele pagina over.

Lesmateriaal:

Lesmateriaal zoals lesboeken e.d. kun je bij mij kopen. Ik reken de normale winkelprijs en je betaalt contant. Je bent niet verplicht om het bij mij te kopen maar het is natuurlijk wel erg makkelijk.

verkoop overige toebehoren:

Voor overige toebehoren kun je ook bij mij terecht. Dat zijn b.v. snaren, stemapparaatjes, plectrums, muziekstandaards en nog veel meer. Geef een seintje als je hier belangstelling voor hebt. Ik houd een kleine voorraad aan. Als ik iets niet op voorraad heb kan ik het meestal wel bestellen.