gitaar mandoline ukelele Les

Wil je graag mandoline, ukelele of gitaar leren spelen?
Maar heb je te weinig tijd voor gitaarles? Of vind je ukelele (ukulele) les te duur? Heb je geen idee wat je met een mandoline moet?

Dat zou jammer zijn! Maar het hoeft niet.

Overweeg eens een mini-leskaart van 3 keer 30 minuten. Krijg je nog een proefles bij cadeau ook! En je mag die lessen ook samen met een maatje nemen.Een 1e proefles is altijd gratis! Het verplicht je verder tot niets. Natuurlijk hoop ik dat het je goed bevalt en dat je verder wilt. Maar dat is aan jou. Door op deze button te klikken, stuur je me een mailtje. Zo kun je een proefles aanvragen en/ of wat meer info vragen.

Gitaarles, ukelele/ ukulele-les, mandoline les:

Je kan vanaf luxe (wekelijks 1 uur privé) op les tot low budget (20 minuten duo wekelijks). Of iets er tussenin. Voor de tarieven van dit alles kijk je op de pagina “spelregels en tarieven”.

De meeste kinderen (vanaf ca. 6 jaar oud) gaan 20 minuten wekelijks (duo) op les. Volwassenen kiezen vaak voor 30 minuten (of langer) privé om de week.


Is er echt geen geld? Dan is er “stichting leergeld”.

Privéles of duo, wekelijks of om de week. Het kan allemaal bij Willem in de muziekwerkplaats! Zie spelregels.

Kijk hoeveel tijd en geld je er voor over hebt om gitaar, mandoline en/ of ukelele te leren spelen. Kies gewoon wat het beste bij jouw situatie past.

Weet je nog niet welk instrument je graag wil leren spelen? Probeer dan eens muziekles in een groepje . Je begint dan met elkaar een z.g. snarenbende!
Je kan dan een begin maken met spelen op gitaar, ukelele en mandoline naar keuze en dan wel vanaf niveau 0.

Het lesmateriaal van de snarenbende kun je ook privé doen in je gewone muziekles.

Geen zin in lange termijn verplichting? Neem een workshop gitaar mandoline ukelele. naar keuze!


Wat je zo al bij mij kan leren:

  • Begeleiden van allerlei liedjes en liederen met akkoorden. Zie ook mijn snarenblog verhaal hierover.
  • Mooie melodieën spelen met of zonder notenschrift.
  • Melodie en akkoorden tot 1 geheel maken.


Wil je nog veel meer leren dan het meest voor de hand liggende? Yes!

  • Neem nou de z.g “roots” muziek. Te gek toch?
  • Bluegrass, Ierse muziekbluescountry etc.
  • Of maak je graag allerlei muzikale uitstapjesKlassiek op de ukelele bijvoorbeeld?


Ik ook!

Met alle plezier en liefde voor de muziek, wil ik je alles leren wat ik kan en weet.

Stevige Basis:

Een stevige basis op mandoline, gitaar en/ of ukelele (ook wel ukulele geschreven). Dat is vooral wat je bij mij kunt leren. Gewoon de juiste techniek van spelen. Gek genoeg kom je bij allerlei muziekstijlen steeds dezelfde dingen tegen van speeltechniek. Efficiënt gebruik van je vingers b.v. is altijd slim om te leren!

Ik zou zeggen: Op naar ons prachtige dorp Nieuw-Lekkerland (gemeente Molen landen, zeg maar tussen Rotterdam en Dordrecht in).

Welkom in de muziekwerkplaats (en let niet op de rommel) voor een gratis proefles.Wat je ook op wat voor instrument wil leren spelen:

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen en je zult vorderingen maken. Ik voel me echt niet beledigd als je op een gegeven moment beter speelt dan ikzelf!

Kijk ook eens in de “snarenblog” naar allerlei gratis lessen. Dan kun je vast een beginnetje maken voordat je met echte ukelele, mandoline of gitaarles verder gaat.

Zo heb ik een beginnersles elektrische gitaar gemaakt. Drie lessen over ukelele akkoorden en ook nog een begin van een beginnerscursus mandoline. En er staan nog meer wetenswaardigheden op.


Ben je soms nieuwsgierig uitgevallen? Heel goed! En als je bedoelt dat je graag eerst wat meer over mij en mijn bedrijf leest, is dat ook prima. Ik heb op deze site een hele bladzijde erover vol geschreven met nog wat leuke filmpjes.

Mandoline ukelele gitaarles en BTW?

Normaal gesproken is het geven van muziekles aan personen jonger dan 21 jaar vrijgesteld van BTW. Aan de iets ouderen onder ons moet dan bovenop de lesprijs nog 21% BTW berekend worden.

Bij mij ligt dat iets anders: Omdat mijn totale afdracht aan BTW beneden een bepaald bedrag blijft, mag ik gebruik maken van een speciale regeling voor kleine ondernemers.

De prijs die genoemd wordt, is de prijs die je betaalt. Ik hef n.l. geen BTW (en ik vraag het ook niet terug).