Reparatie instrumenten

Reparatie muziekinstrumenten:

Gebroken gitaarsnaren? Snaren van je mandoline op eenzame hoogte? Tergend valse akkoorden? Je gloednieuwe ukulele van de trap gevallen?? Pijnlijk! Hoe moet dat nu verder?! Maar…Geen nood! Afstellen en reparatie van instrumenten, is ook mijn vak.

Meestal zie ik wel kans om, tegen een redelijke prijs, er (weer) een bruikbaar muziekinstrument van te maken.


moet naar de snarendokter, heeft zorg en aandacht nodig!

Door hier te klikken stuur je me een mailtje. Dan kunnen we overleggen of je je gitaar, mandoline ukulele of iets wat in die richting zit, bij mij laat repareren en/ of afstellen.


Niet tevreden over de reparatie of afstelbeurt van je instrument?

Een ontevreden klant is heel erg voor mij! Dan hoop ik dat je bij mij terug komt. Als ik inderdaad mijn werk niet goed gedaan heb ga ik dat herstellen. Of je krijgt je geld terug.
Maak ik dan nooit een fout? Ja helaas, een enkele keer wel. Ik doe natuurlijk erg mijn best om het te voorkomen en anders moet ik het weer goedmaken zonder dat je daar extra voor betaalt.


Reparatie Taylor Mijn Taylor akoestische gitaar bij Willem gebracht. Na 18 jaar waren de frets behoorlijk ingesleten. Ik ging uit van nieuwe frets, maar nadat Willem had gekeken en gemeten, kon hij volstaan met vlakken van de frets. En hij had gelijk: de gitaar klinkt en speelt weer zoals het hoort. Na een paar dagen was de gitaar al klaar. En voor aanzienlijk minder geld dan wanneer je hem naar een speciaalzaak brengt. Blij mee!

Afstellen basgitaar Bij Willem van Zoelen al een paar basgitaren laten afstellen/onderhouden. Ik ben zeer tevreden. De bassen spelen fijn. Een aanrader!


Basgitaar afstellen Zeer goede ervaring met het afstellen van de basgitaar
En tevreden klant.

Willem heeft ervoor gezorgd dat mijn…
Willem heeft ervoor gezorgd dat mijn ukelele door enkele aanpassingen veel helderder en mooier klinkt. Prettig contact, snelle reacties op mail, flexibel. Top!


Afstellen snaarinstrumenten:

Veel gitaren, ukeleles, mandolines en zelfs basgitaren worden slecht of niet afgesteld verkocht. Je snapt het niet!
Toch hoeft het geen slecht muziekinstrument te zijn. Het heeft alleen wat zorg en aandacht nodig om makkelijk bespeelbaar te zijn en zuiver te klinken.

Een slecht afgesteld instrument herken je er aan dat als je de snaren zelf goed gestemd hebt, de verschillende akkoorden en samenklanken vreselijk vals klinken. Afschuwelijk! Echt geen gehoor.

Maar met de juiste behandeling kan het een lust om op te spelen worden. Laat dat nou net iets zijn wat ik ook kan en erg graag doe!

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in allerlei vakliteratuur over reparatie van snaarinstrumenten en afstellen. Daarna ben ik gewoon aan de slag gegaan. Eerst op mijn eigen muziekinstrumenten en op allerlei oude kapotte gitaren e.d. Toen ik het meer en meer onder de knie kreeg, ben ik ook instrumenten van anderen gaan repareren en afstellen.
Ik krijg tot nu toe altijd positieve reacties op mijn werk.

Mijn technische achtergrond helpt natuurlijk ook bij het repareren en afstellen van gitaren, mandolines, ukeleles en vergelijkbare snaarinstrumenten.
Weet je trouwens waar je op moet letten als je een snaarinstrument koopt? Ik heb een fijn verhaal in de snarenblog staan over hoe een gitaar, uke, mando afgesteld moet zijn.


Afstellen en reparatie instrumenten duur?

Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Het doet misschien 1 keer wat pijn in je portemonnee. Maar daarna kun je weer jaren plezier van je ukulele, mandoline gitaar of basgitaar hebben. En ja een schilder of hovenier rekent ook zijn uurtarief. Je moet toch ergens je wekelijkse boodschappen van betalen. 

In vergelijking met dat van een advocaat of financieel adviseur, valt mijn werkplaatstarief nog wel mee.

Wie een redelijke prijs wil betalen voor mijn werk wat ik met veel liefde voor muziekinstrumenten doe, is van harte welkom. En overleggen, kan altijd en kost niets.


Werkplaatstarief voor zowel afstellen als reparatie instrumenten: 37,00/ uur.


Voor sommige klussen reken ik een vaste prijs
(als er tenminste niet nog meer narigheid aan het licht komt bij je instrument).

  • Complete fretdress (het op 1 hoogte vijlen van alle fretten ofwel het fretten vlakken en ze dan weer een mooi ronde bovenkant geven): 97,00
  • Afstelbeurt (elektrische) gitaar of basgitaar halspen, topkamgootjes, brughoogte en intonatie zo goed mogelijk maken: 37,00
  • Fretdress + afstelbeurt: 127,00
  • Afstellen beperkt: Soms stelt het allemaal niet zoveel voor. Enkele snaren liggen iets te hoog aan de topkam, klein beetje draaien aan de halspen. In zo’n geval reken ik er iets minder voor: 20,00.
  • Set snaren vervangen: 7,50 (ukelele) 10,00 (gitaar 6 snarig) 15,00 (mandoline) 15,00 (12 snarige gitaar) + de prijs van het set snaren
  • Enkele snaar vervangen: 2,50 + de prijs van de snaar.
  • Complete refret ofwel alle fretten vervangen: €177,00 Soms zijn de fretten zover versleten dat een vijlbeurt niet meer genoeg is. Dan moeten ze eruit en vervangen worden voor nieuwe frets. Die moeten dan ook nog een kleine fretdress ondergaan. Kortom dit is echt een enorme klus. Je laat het alleen doen bij een waardevol instrument. Dat kan natuurlijk ook emotionele waarde zijn: plus de prijs van het fretdraad voor de nieuwe fretten. Ook nog een paar tientjes meestal.

 

Reparatie instrumenten: vlakken van fretten. Het opnieuw ronden van fretten die ik zojuist gevlakt heb bij een basgitaar.
reparatie instrumenten: gebroken halspen vervangen.Gebroken halspen vervangen bij akoestische gitaar. De toets wordt weer vastgelijmd.