Reparatie instrumenten

Reparatie instrumenten:

Gebroken snaren? Snaren op eenzame hoogte? Tergend valse akkoorden? Je gloednieuwe instrument van de trap gevallen?? Pijnlijk! Hoe moet dat nu verder?! Maar…Geen nood! Reparatie en afstellen van instrumenten, is ook mijn vak.

Meestal zie ik wel kans om, tegen een redelijke prijs, er (weer) een bruikbaar instrument van te maken.

Reparatie Taylor Mijn Taylor akoestische gitaar bij Willem gebracht. Na 18 jaar waren de frets behoorlijk ingesleten. Ik ging uit van nieuwe frets, maar nadat Willem had gekeken en gemeten, kon hij volstaan met vlakken van de frets. En hij had gelijk: de gitaar klinkt en speelt weer zoals het hoort. Na een paar dagen was de gitaar al klaar. En voor aanzienlijk minder geld dan wanneer je hem naar een speciaalzaak brengt. Blij mee!

Afstellen basgitaar Bij Willem van Zoelen al een paar basgitaren laten afstellen/onderhouden. Ik ben zeer tevreden. De bassen spelen fijn. Een aanrader!


Basgitaar afstellen Zeer goede ervaring met het afstellen van de basgitaar
En tevreden klant.


Afstellen instrumenten:


Veel gitaren, ukeleles, mandolines en zelfs basgitaren worden slecht of niet afgesteld verkocht. Je snapt het niet!
Toch hoeft het geen slecht instrument te zijn. Het heeft alleen wat zorg en aandacht nodig.

Met de juiste behandeling kan het een lust om op te spelen worden. Laat dat nou net iets zijn wat ik ook kan en erg graag doe!

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in allerlei vakliteratuur over reparatie instrumenten en afstellen. Daarna ben ik gewoon aan de slag gegaan. Eerst op mijn eigen instrumenten en op allerlei oude kapotte instrumenten. Toen ik het meer en meer onder de knie kreeg, ben ik ook instrumenten van anderen gaan repareren en afstellen.
Ik krijg tot nu toe altijd positieve reacties op mijn werk.

Mijn technische achtergrond helpt daar natuurlijk ook bij.


Afstellen en reparatie instrumenten duur?

Dat hangt er van af hoe je het bekijkt. Het doet misschien 1 keer pijn in je portemonnee. Maar daarna kun je er weer jaren plezier van hebben. En ja een schilder of hovenier rekent ook zijn uurtarief. Je moet toch ergens je wekelijkse boodschappen van betalen. 

Werkplaatstarief voor zowel afstellen als reparatie instrumenten: 33,00/ uur.
Soms in overleg een vaste prijs per klus.

  • Complete fretdress (het op 1 hoogte vijlen van alle fretten en ze dan weer een mooi ronde bovenkant geven): 82,50
  • Compleet afstellen elektrisch gitaar of basgitaar: 33,00
  • Afstellen beperkt (topkamgootjes iets dieper vijlen, snaarhoogte afstellen door brugkam wat lager e maken, halspen stellen): 20,00.
  • Set snaren vervangen: 6,00 (ukelele) 7,50 (gitaar 6 snarig) 10,00 (mandoline) 12,00 (12 snarige gitaar) + de prijs van het set snaren
  • Enkele snaar vervangen: 2,00 + de prijs van de snaar.

 heeft zorg en aandacht nodig!


Reparatie instrumenten: vlakken van fretten. Het opnieuw ronden van gevlakte fretten bij een basgitaar.
reparatie instrumenten: gebroken halspen vervangen.Gebroken halspen vervangen bij akoestische gitaar. De toets wordt weer vastgelijmd.